vrijdag 24 november 2017


Tiny Legs Tim
Live @ Sint-Jacobs

Een live opname zegt altijd zoveel meer dan een studio-opname en dus was ik zeer benieuwd naar deze nieuwste telg van TLT (Tiny Legs Tim).

 Als begeleiding had hij gezorgd voor volgende muzikanten:
Op mondharmonica, Steven Troch. Op de double bass, Karel Algoed en op drums, Frederik Van Den Berghe.

En dat zijn niet de minsten, elke muzikant heeft, op zijn manier, al serieus wat pluimen vergaard.
Maar nu wat meer over de plaat zelf, deze is alleen op vinyl te verkrijgen en verder is hij downloadbaar volgens de meest gangbare wegen.
Geopend wordt er met het uptempo “Steppin' Up” (tevens de naam van zijn derde album) en dit is al meteen een voltreffer wat mij betreft. Met halverwege een fijne, zij het korte rustpauze. Ik kan hier gerust alle negen songs vernoemen want het zijn stuk voor stuk pareltjes. TLT is iemand die knappe songs kan schrijven en boven al deze ook nog eens live perfect kan brengen. Deze plaat geeft dit prima weer. Je kan de sfeer die er op het Sint-Jacobs plein heerste zowat voelen. We worden getrakteerd op mooie, ritmische gitaarriffs, strakke baspartijen aangevuld met knap werk op drums. En laten we vooral het smoelenschuiverswerk van Steven Troch niet vergeten. Zo kunnen we in de song “Get It Back” getuige zijn van de liefdesperikelen van TLT. En dat wordt dan ook nog eens met een aanstekelijk enthousiasme gebracht door dit hele kwartet. Dit live album geeft prefect weer wat je kan verwachten van een optreden gebracht door TLT, het plezier druipt er gewoon vanaf. En wat dacht je van de blues “Big City Blues”, een lekker rustpunt op het juiste moment. Met knap slidewerk van TLT en een fijn stukje blaaswerk op de mondharmonica. Het moet niet evident geweest zijn om uit een dik twee uur durend concert deze negen songs te kiezen. Maar, volgens mij, heeft TLT de juiste keuzes gemaakt. Elke song klinkt vet overtuigend en hoort, wat mij betreft, thuis in het rijtje van wereldbefaamde klassiekers. Regelmatig is TLT de hort op met enkel zijn kompaan Steven Troch maar als je het mij vraagt mag hij ook wat meer aantreden in deze bezetting. Om een lang verhaal kort te maken, dit is een plaat die iedere bluesliefhebber hoort te hebben en te waarderen. Chapeau!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten